Oletko ikinä miettinyt miten elokuvatapahtuma rakentuu? Se selviää kurkkaamalla kulissien taakse.

3/14/2014

Making of Verivala

teksti: Helmi
kuvat: Sonja, Pinja


VERIVALA-ELOKUVAN KUVAUKSET OHJAAJAN NÄKÖKULMASTA

Osa Verivala-elokuvasta kuvattiin Suomessa, jo ennen Saarenmaalle lähtöä.  OIkeanlaisen miljöön löytäminen oli haastaavaa. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Tuomas kertoo, että koki dialogin kirjoittamisen sekä ohjaamisen prosessin haastavimmaksi osuudeksi. Kuvaukset Suomen puolella meni kuitenkin hienosti, ja tulevia Saarenmaa-kuvauksia kohtaan tunnelmat olivat loistavat - sillä ryhmäkin oli jo oppinut tuntemaan toisensa.

Saarenmaalta ohjaajalla on päällimmäisenä muistoissa vene. Sitä etsittiin ja sitä siirreltiin, työnnettiin ja pelastettiin. Näyttelijät Eino ja Esko pääsivät myös työntämään venettä ahkerasti, jotta soutaminen matalassa vedessä onnistuisi.

Muuten kaikki meni hienosti. Päivät olivat rankkoja, mutta työryhmä toimi hienosti ja hyvällä meiningillä. Ensimmäisestä päivästä lähtien taisteltiin aikaa vastaan, kun aurinkoinen kesäpäivä muuttui rankkasateeksi.

Ohjaaja kertoo, että vaikka viimeiset kuvaukset kaatosateessa alkoivat olla koko porukalle maailmanlopun meinikiä, elokuvan kannalta ne eivät olisi voineet mennä paremmin.