Oletko ikinä miettinyt miten elokuvatapahtuma rakentuu? Se selviää kurkkaamalla kulissien taakse.

4/01/2014

Intermezzojen tekoprosessi

teksti: 12C
kuvat: Melvin, Laura, Sanna, Miia

VALOKUVAUKSEN OPISKELIJAT KERTOVAT KUINKA INTERMEZZOT VALMISTUIVAT

Valokuvauslinjan toisen vuoden opiskelijat tekivät ryhmittäin lyhyet intermezzot ensi-iltaa varten. Jokaisen intermezzon sisältö on tuotettu tukemaan yhden elokuvan tunnelmaa. Intermezzo on muutaman minuutin pituinen elokuva, jonka tarkoituksena on toimia välisoittona varsinaisten elokuvien välissä.

Ryhmät saivat vapaat kädet toteutukseen ja kaikki päättivät lähestyä projektia videokuvan kautta. Kuvauksia tehtiin miljöössä sekä studiossa. Aikataulu oli hyvin tiivis, joten osa ryhmistä hoiti kuvauksia myös hiihtolomalla.
Ainoa intermezzoja yhdistävä tekijä on musiikki. Lähtökohtana oli Akselin ja Elinan häävalssi, jonka versiointiin ryhmät saivat vapaat kädet. Musiikin uudelleensovituksessa koulumme äänilinjalaiset olivat suurena apuna.

Liikkuvan kuvan puolelle hyppääminen oli mielenkiintoista ja virkistävää. Kaikki ryhmät lähtivät kokeilemaan jotakin tekniikkaa tai toteutustapaa, joka oli itselle uutta.




“Alunperin meillä ei ollut omaa leffaryhmää ja intermezzomme oli suunniteltu illan viimeiseksi, joten teimme kuvaussuunnitelman tämän pohjalta. Teimme kauniin ja yksinkertaisen teoksen, joka liittyi vähän jokaiseen lyhytelokuvaan pienillä visuaalisilla elementeillä. Ryhmiin tuli pieniä muutoksia ja ryhmämme sai työstettäväksi elokuvan “Ei puhuta siitä”. Intermezzomme sopikin juuri parhaiten elokuvan värimaailmaan”, kertoo heijastus -intermezzon tekijäporukassa oleva Tua tekoprosessista.



Erään mielenkiintoisen yksityiskohdan kertoi puolestaan Tippa -teoksen ryhmästä Melvin: “Suurin vaiva kuvauksissa oli jopa kymmenen erilaisen valojalustan pystyttäminen. Aikaa tämä vei puolitoista tuntia.”



“Yksi tämän projektin hauskimpia puolia oli eri kuvauslokaatioiden hyödyntäminen”, kertoo Le Rêve Lucide-ryhmän Aleksi.
“Mielenkiintoista oli myös hyödyntää liikettä ja sen kuvaamista kaupunkimiljöössä”, samassa ryhmässä oleva Laura jatkaa.
Kuvausten jälkeen siirryttiin editoimaan videoita. Kaikki ryhmät käyttivät tähän Adoben Premiere Pro -ohjelmaa, joka oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Yllätyksenä meille valokuvaajille tuli ehkä se, miten suuritöistä lyhyenkin videon koostaminen on ja miten monia eri osa-alueita siihen sisältyy.